Despre Dragoș Moldovan

“Succesul e un algoritm bazat pe muncă, disciplină, perseverență și pasiune”

Când eram copil mă fascinau jocurile de strategie. Obișnuiam să construiesc din piese Lego, un univers al meu, gândit în cele mai mici detalii, urmând pași bine stabiliți.

Și mai iubeam mașinile, ca orice băiat.

Aveam o întreagă colecție pe care obișnuiam să o rearanjez de nenumărate ori pe raft după o anume ordine. Încă de atunci, la început în jocuri apoi la școală, mă organizam după anumiți pași, bine stabiliți chiar dacă la vremea aceea mi-era străin conceptul de ,,algoritm’’.

Anii au trecut și dragostea pentru mașini și Lego a pierdut teren în favoarea sportului pe care am început să îl practic vreme de 10 ani. La dans sportiv, instructorul era cel care îmi număra pașii.

Dar eu eram cel care dețineam controlul și îmi cream propriul dans, în timp ce alunecam pe ritm, având grijă ca mișcările mele și ale partenerei să fie în sincron.

Dorindu-mi să fiu cel mai bun întotdeauna…

Când am crescut suficient de mult încât să îmi aleg propriul drum, l-am ales cu inima. Și mi-am dorit să devin ca acei oameni de afaceri, sobrii și impunători pe care îndrăzneam să îi descos doar din priviri, să îi admir din umbră.

Adevărata provocare a vieții mele a venit o dată cu primul job. Luasem contact cu piața de capital și toate informațiile pe care le descopeream acolo îmi dovedeau că era exact ce îmi dorisem să fac dintotdeauna.

Deja lucram de câteva luni când angajatorul a decis să facă niște reduceri de personal. Atunci am avut de ales între a pleca sau a rămâne pe un salariu egal cu zero. Acest lucru s-a întâmplat la o lună după ce o cerusem în căsătorie pe iubita mea.

Ne făcusem deja planuri de nuntă, planuri în care venitul meu avea un rol.

Urma să ne căsătorim, iar eu trebuia să am grijă de noua mea familie.

Cum aș fi putut să fac asta fără niciun venit?

În mintea mea era un conflict greu de imaginat. Aveam de ales între pasiunea pe care o descoperisem pentru piața de capital și un venit care urma să contribuie la stabilitatea financiară a familiei.

Bineînțeles că existau și alte oportunități pe piața de muncă dar îmi era foarte greu să mă desprind de un domeniu care mă acaparase. Ioana, iubita mea a înțeles acest lucru și m-a încurajat să continui, să îmi urmez pasiunea.

Chiar dacă asta a însemnat să lucrez un an de zile fără salariu.

În tot acest timp m-am gândit la diferite metode de a tranzacționa, de a găsi un mod de a face bani pentru a-mi asigura un venit. Apoi când mi-am făcut curaj să încep, m-am lovit de impedimentul de a nu avea banii necesari pentru tranzacții.

Aș fi putut să împrumut desigur, dar asta însemna o grijă în plus.

O grijă care ar fi putut să îmi influențeze tranzacțiile.

Dacă aș fi pierdut banii care nici măcar nu erau ai mei?

Am început să tranzacționez cu 2000 de euro, bani pe care părinții mei mi i-au dat fără a mai avea nicio pretenție în schimb. Iar încrederea lor în mine, mi-a dat curaj să merg mai departe să ajung la realizările de azi.

Viața mea a urmat un curs pe care destinul mi l-a pregătit însă pe care l-am influențat prin propriul algoritm. Un algoritm la care am adăugat emoții, experiențe, trări, principii și valori desprinse dintr-o educație solidă. În toate strategiile mele de viață, a existat un ingredient care le-a făcut să rodească: iubirea și sprijinul celor din jur, familia și soția mea.

Azi, mă privesc în ochii fetiței mele Miriam și realizez că tot ce am construit, a fost cu dragoste. De la familie, prietenii, parteneriate și viziuni…

Am primit iubire, cea mai de preț bogăție și am dăruit-o mai departe prin tot ce am făcut.

Iar drumul meu nu se oprește aici…

Termeni si Conditii de Utilizare Politica De Confidentialitate Modalitati De Plata

©Copyright 2019 - InsideTraders.ro - Toate drepturile rezervate.

IMPORTANT: Tranzacționarea în marjă implică un nivel ridicat de risc care poate să nu fie adecvat pentru toți investitorii. Efectul de levier, specific tranzacționării în marjă creează riscuri suplimentare și expunere la pierderi. Înainte de a vă decide să tranzacționați, luați în considerare cu atenție obiectivele dvs. de investiții, nivelul de experiență și toleranță la risc. Ați putea să vă pierdeți o parte din investiția inițială; nu investiți bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți. Documentați-vă cu privire la riscurile asociate tranzacțiionării în marjă și solicitați sfaturi de la un consultant financiar sau fiscal dacă aveți intrebări. SC Prop Quant SRL este furnizor de produse tehnologice și nu este asociat sau afiliat în niciun fel cu intermediarii de servicii de investiții financiare (ex. case de brokeraj etc).