Despre Adrian Filip și Dragoș Moldovan

“Povestea noastră, e povestea multor oameni ce și-au transformat pasiunea într-un vis, iar visul în realitate”

Drumurile noastre s-au intersectat în 2012 și de atunci au format o singură viziune, au avut același scop…

După ce am absolvit facultatea, fiecare dintre noi ne doream un job care să vină cu multe provocări, să ne dezvolte ca oameni și să ne aducă venituri mari. Piața de capital sau bursa în termeni populari, părea locul ideal.

Toată lumea știa că la bursă posibilitățile de câștig erau uriașe. Însă existau și numeroase riscuri. La acea vremea, ca mulți alții ne întrebam dacă exista vreo modalitate de reducere a riscurilor pierdere a investiției.

Pentru noi, asta a fost marea provocare de la început.

,,Time is Money’’

Benjamin Franklin

O vorbă celebră spune că ,,timpul înseamnă bani.’’

La bursă e dictonul după care se ghidează toți traderii. Pentru că atunci când tranzacționezi, timpul e totul.

Imaginează-ți bursa precum o arenă, unde fiecare luptător intră cu un obiectiv ancorându-și toate forțele pentru a-l atinge. Miza e mare, iar timpul se poate transforma cu ușurință din prieten în dușman…

În toți anii petrecuți la bursă, noi am încercat să stăpânim timpul și astfel am ajuns la rezultate la care nici nu am visat. Însă nu a fost ușor să atingem aceste rezultate..

Am pornit de jos ca mai toată lumea..

..dornici să explorăm acel univers necunoscut care promitea câștiguri infinite.

Pentru amândoi primul job a fost punctul de contact cu piața de capital.
Am devenit colegi la SSIF GOLDRING, o societate de servicii de investiții financiare specializată pe tranzactionarea de acțiuni. Acolo am învățat să citim grafice, am analizat fluctuații de preț și am studiat piața în toată adâncimea ei.

Goldring a devenit o fereastră deschisă spre noi orizonturi, în momentul când a început să ofere clienților săi oportunități de tranzacționare pe piața externă de capital.

Așa am ajuns să alocăm mii de ore de studiu pentru a înțelege cum funcționează piata Forex.

Și am realizat că piețele externe erau o ,,mină de aur’’ ce trebuia exploatată. Iar noi eram tineri, cu visuri mărețe și prea puțini bani pentru a le îndeplini.

Am început să tranzacționăm urmând stilul clasic, manual dar am conștientizat că linia dintre pierdere și profit e foarte subțire, iar logica primează în defavoarea deciziilor care implică emoții sau sentimente.

Cu alte cuvinte, oameni fiind eram ghidați de instinct, de teama de a pierde și acest lucru era un impediment pentru tranzacțiile noastre.

Prin urmare, am început să ne gândim la strategii de tranzacționare care să reducă riscul de pierdere a investiției până aproape de 0. Iar astfel de strategii nu puteau fi decât programe automate de tranzacționare, foarte bine concepute pe care le aplicau doar instituțiile mari, fonduri de investiții, bănci sau case mari de brokeraj.

Și ne-am dorit să aflăm mai multe, să devenim mai buni. Dar aveam nevoie de mai multe informații din interiorul industriei.

Iar asta însemna să ne schimbăm jobul, pentru că în România acel tip de informații lipseau.

,,Reușitele se clădesc pe sacrificii’’

Așa am ajuns în Limassol, la IRON FX unul dintre cei mai mari brokeri din lume la acea dată.

Iar pasiunea noastră a plătit un preț. Acela de a sta departe de cei dragi, de familiile întemeiate de curând.

La Iron FX am primit răspunsuri la întrebările noastre și ni s-a confirmat că piața externă de capital este un colos care îți oferă oportunități infinite de câștig.

Dar cele 12 ore petrecute la locul de muncă ne epuizau fizic și psihic.

Astfel riscam să pierdem o sursă suplimentară de venit pe care deja ne-o creasem prin tranzacționarea manuală.

Prin urmare am luat decizia de a concepe singuri un soft automat de tranzacționare deși eram începători în această nișă. Cu alte cuvinte , ne doream o mașinărie genială care avea să înlocuiască tranzacționarea manuală si să minimizeze riscul de pierdere.

Deși aveam informații destule pentru a da viață robotului nostru timpul era insuficient pentru a le aplica.

,,Am riscat și am câștigat’’

Drumurile noastre au luat o turnură neașteptată când am luat decizia de a ne croi propriul drum.

Ne-am întors acasă, renunțând la un venit stabil, având pe umeri responsabilitatea uriașă de a ne întreține familiile. Am riscat totul pentru proiectul nostru, fiind convinși că împreună vom reuși.

Am conștientizat că trăim într-o lume a tehnologiei aplicată în toate domeniile și ne-am propus să gândim global în timp ce acționam local.

Din vara lui 2014 am scris un nou capitol în viețile noastre fără a bănui ce avea să ne aștepte: mii de ore de muncă, zeci de nopți nedormite, sute de idei, eșecuri dar și reusite pe care nu credeam că am fi putut să le atingem vreodată.

De atunci am creat și testat zeci de roboți de tranzacționare, până când am obținut rezultate reale, peste aștepările noastre. Cu fiecare tranzacție profitabilă, am devenit tot mai siguri că eram pe drumul cel bun.

De atunci și până azi, softurile noastre automate au generat profituri de aproape un 1 milion de euro.

Iar povestea merge mai departe.

Poate că ești și tu pasionat de bursă..

..și ai visuri mărețe și bani mai puțini.

Poate că ai un job stabil dar îți dorești venituri suplimentare.

Știm și noi că un câștig în plus e o dorință împlinită.

De aceea am creat Inside Traders.

Pentru că vrem să îți oferim toate acele informații din interiorul unei industrii mai profitabile decât ai îndrăznit să visezi vreodată.

Inside Traders nu înseamnă doar Adrian și Dragoș.

Inside Traders este o comunitate pentru toți cei interesați de bursă în general și trading automat în mod special.

Te așteptăm în comunitatea noastră, să scriem povestea împreuna!

Termeni si Conditii de Utilizare Politica De Confidentialitate Modalitati De Plata

©Copyright 2019 - InsideTraders.ro - Toate drepturile rezervate.

IMPORTANT: Tranzacționarea în marjă implică un nivel ridicat de risc care poate să nu fie adecvat pentru toți investitorii. Efectul de levier, specific tranzacționării în marjă creează riscuri suplimentare și expunere la pierderi. Înainte de a vă decide să tranzacționați, luați în considerare cu atenție obiectivele dvs. de investiții, nivelul de experiență și toleranță la risc. Ați putea să vă pierdeți o parte din investiția inițială; nu investiți bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți. Documentați-vă cu privire la riscurile asociate tranzacțiionării în marjă și solicitați sfaturi de la un consultant financiar sau fiscal dacă aveți intrebări. SC Prop Quant SRL este furnizor de produse tehnologice și nu este asociat sau afiliat în niciun fel cu intermediarii de servicii de investiții financiare (ex. case de brokeraj etc).