Valabil de la data de 10 aprilie 2019

SCOPUL

Urmatorii termeni si conditii guverneaza folosirea website-urilor www.prop-quant.com, www.insidetraders.ro impreuna cu toate subdomeniile asociate acestuia si a produselor si serviciilor oferite de Prop Quant prin intermediul celor 2 website-uri sau orice alt mijloc de comunicare on-line si off-line. 

Prop Quant SRL detine si opereaza website-urile www.prop-quant.com, www.insidetraders.ro impreuna cu toate subdomeniile asociate, denumite in continuare “website-uri”, “site-ul”, si este denumita in continuare ca “Prop Quant”, “Compania” sau “Noi”. Prop Quant se adreseaza persoanelor fizice si juridice, denumite in continuare “client” sau “utilizator”, in vederea comercializarii catre acestia a unor produse software, denumite in continuare “produs”, “soft” sau “software”.

Detaliile Companiei sunt:

Sediul social:

 • SC Prop Quant SRL
 • No 413 D, Corunca, 547367, Mures, Romania
 • Nr registrul cometrului:  J26/1225/27.06.2017
 • CUI: 37847064
 • Email: info@prop-quant.com

Punct de lucru:

 • Nr 19, C2U3, Piata Trandafirilor, Targu Mures, Mures, Romania

Programul de lucru cu clientii:

 • Luni - Vineri: 9:30 - 16:30
 • Sambata - Duminica: inchis
 • Sarbatori legale: inchis

 

DREPTURILE COMPANIEI

 1. Prin utilizarea site-urilor https://www.prop-quant.com , www.insidetraders.ro și a subdirectoarelor sale, sunteți de acord și acceptați integral acești termeni și condiții. Prop Quant își rezervă dreptul de a modifica acești termeni și condiții în orice moment, fără notificare prealabilă și cu efect imediat și, prin urmare, ar trebui să verificați modificările înainte de a utiliza site-ul, serviciile și produsele Prop Quant. Utilizând site-ul Web după ce s-au făcut modificări în acest document, sunteți de acord să acceptați acele modificări.
 2. Prop Quant își rezervă dreptul de a suspenda funcționarea site-urilor detinute sau a oricărei părți sau secțiuni ale acestuia în orice moment, fără notificare prealabilă, și nu pot fi făcute contestații împotriva Companiei în acest sens.
 3. Prop Quant își rezervă dreptul de a restricționa accesul la zone ale Website-urilor sau la întregul Website, la discreția sa, fără notificare prealabilă sau cu alte clarificări sau explicații. Eventualele restricții se pot aplica tuturor sau unei părți a utilizatorilor sau clienților site-ului. Dacă vă oferim un link privat sau o parolă privată pentru a vă permite accesarea zonelor restricționate ale site-ului Web sau a altui conținut sau servicii, trebuie să vă asigurați că respectiva legătură privată este păstrată confidențială.
 4. Prop Quant isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela, fara a fi nevoita sa ofere explicatii pentru eventualele decizii de respingere a unor clienti.

 

SITE-URI/SERVICII TERTE

 1. Site-urile din proprietatea Prop Quant pot conține hyperlink-uri către alte site-uri care nu sunt in controlul Companiei. Astfel de hyperlink-uri sunt furnizate doar pentru referință și comoditate. Prin utilizarea produselor sau serviciilor oferite de Prop Quant sunteți de acord să nu trageti la raspundere Compania, sub nici o forma, pentru conținutul sau funcționarea site-urilor web ale unor terțe părți. Dvs. sunteți singurul/singura responsabil/a pentru modul în care utilizați site-urile web ale unor terțe părți și informațiile și / sau produsele și serviciile pe care le puteți găsi acolo
 2. Prop Quant nu va fi raspunzatoare, in nici un caz, de eventualele pierderi sau daune cauzate de utilizarea site-urilor web ale tertilor si a serviciilor pe care le ofera
 3. Utilizând produsele și/sau serviciile Prop Quant, înțelegeți că legile privind contractele financiare variază în întreaga lume și este numai obligația dvs. să vă asigurați că respectați pe deplin orice lege, reglementare sau directivă relevante pentru țara dvs. de rezidență
 4. Produsele si/sau serviciile oferite de Prop Quant pot contine, in infrastructura lor de functionare, alte produse si/sau servicii oferite de terti. Prop Quant nu poate fi trasa la raspundere, in nici un caz, daca produsele si/sau serviciile oferite de Prop Quant vor avea erori de functionare din culpa tertilor. In astfel de cazuri, Prop Quant va face tot posibilul sa repare sau sa inlocuiasca produsele/serviciile tertilor astfel incat clientul Prop Quant sa nu aiba de suferit.

PLATI

 1. Clienții pot plăti pentru produsele / serviciile oferite Prop Quant prin urmatoarele variante: Transfer bancar, card bancar, plata in rate fara dobanda. Toate modalitatile de plata sunt descrise pe larg aici: https://insidetraders.ro/go/metode-de-plata/
 2. O plată poate fi acceptată, respinsă, anulată sau pusă în așteptare pentru verificarea securității de către compania de procesare a plăților sau de către Prop Quant. Ne rezervăm dreptul de a furniza clientului toate detaliile despre produsul / serviciul achizitionat numai atunci când procesatorul de plăți va accepta tranzacția clientului sau când fondurile vor fi compensate în contul bancar al Companiei.
 3. Toate platile sunt procesate de procesatorul de plati SC EUROPAYMENT SERVICES SRL (www.euplatesc.ro).
 4. O plata efectuata presupune acceptarea platii de catre procesatorul de plati SC EUROPAYMENT SERVICES SRL (www.euplatesc.ro

VANZAREA DIN WEBINAR

 1. Toti participantii la webinar, vor avea posibilitatea sa achizitioneze pachetul InsideTraderMT4 compus din soft, ghid de utilizare video, suport premium si 1IP, cu pretul de 899 EUR (in RON la cursul BNR) pentru licenta de 12 luni sau 399 EUR (in RON la cursul BNR) pentru licenta de 3 luni.
 2. Plata trebuie efectuata in intervalul de 48 ore de la terminarea webinarului.
 3. In cazul platii prin transfer bancar, pentru confirmarea platii in timp util, clientul va trebui sa trimita pe adresa de email info@prop-quant.com dovada platii, care sa nu depaseasca 48 ore de la terminarea webinarului.
 4. Toti clientii care vor achizitiona produsul InsideTraderMT4 in perioada mai sus mentionata, vor intra in posesia produsului odata cu confirmarea platii.

EARLY BIRD #1  

 1. In perioada 23 Ianuarie 2020 - 14 Februarie 2020 ora 14:00, pretul produsului InsideTraderMT4 va fi de 997 EUR pentru licenta de 12 luni (calculat in RON , la cursul BNR din ziua platii) si 399 EUR (in RON la cursul BNR din ziua platii) pentru licenta de 3 luni.
 2. In cazul platii prin transfer bancar, pentru confirmarea platii in timp util, clientul va trebui sa trimita pe adresa de email info@prop-quant.com dovada platii pana la ora 14:00,  14 Februarie 2020.
 3. Toti clientii care vor achizitiona produsul InsideTraderMT4 in perioada mai sus mentionata, vor intra in posesia produsului odata cu confirmarea platii.

VANZAREA STANDARD

 1. In perioada 14 Februarie 2020 ora 14:01 - 28 Februarie 2020 ora 14:00, pretul produsului InsideTraderMT4 va fi de 1994 EUR pentru licenta de 12 luni (calculat in RON , la cursul BNR din ziua platii) si sau 399 EUR (in RON la cursul BNR) pentru licenta de 3 luni.
 2. In cazul platii prin transfer bancar, pentru confirmarea platii in timp util, clientul va trebui sa trimita pe adresa de email info@prop-quant.com dovada platii pana la ora 14:00, 28 Februarie 2020.
 3. Toti clientii care vor achizitiona produsul InsideTraderMT4 in perioada mai sus mentionata, vor intra in posesia produsului odata cu confirmarea platii.

POLITICA DE RETURNARE A BANILOR 

 1. Prop Quant ofera posibilitatea oricarui client de a-si cere banii inapoi, in termen de 10 zile de la data achizitiei.
 2. Prop Quant va oferi produsul InsideTraderMT4 spre vanzare in perioade diferite din intervalul 23 Ianuarie 2020 - 28 Februarie 2020 iar orice client are dreptul de a-si cere banii inapoi in termen de 10 zile de la achizitia licentei, iar acesta sa nu depaseasca data de 9 Martie 2020 inclusiv.
 3. Procedura de cerere a banilor inapoi consta in trimiterea unui email de catre client, de pe adresa de email folosita pentru achizitionarea produsului, la adresa de email info@prop-quant.com , cu mentionarea motivului solicitarii.

DESCRIEREA SI LIVRAREA PRODUSULUI

 1. Licenta InsideTraderMT4 pentru 12 luni cuprinde:
  1. Fisierul executabil InsideTraderMT4.ex4
  2. Ghid de utilizare in format video 
  3. Suport tehnic premium pentru 3 luni, incepand cu data achizitiei
  4. Mentenanta pentru 12 luni de la data achizitiei
  5. Costuri de infrastructura
  6. Dreptul de folosire a softului de pe 1 IP (1 calculator)
 2. Licenta InsideTraderMT4 pentru 3 luni cuprinde:
  1. Fisierul executabil InsideTraderMT4.ex4
  2. Ghid de utilizare in format video 
  3. Suport tehnic premium pentru 1 luna, incepand cu data achizitiei
  4. Mentenanta pentru 3 luni de la data achizitiei
  5. Costuri de infrastructura
  6. Dreptul de folosire a softului de pe 1 IP (1 calculator)
 3. La expirarea celor 12 luni de mentenanta mentionate mai sus in cazul licentei de 12 luni, utilizatorul are dreptul de a-si prelungi licenta pentru o suma de 20euro/luna pentru inca o perioada de maxim 12 luni, cu posibilitate de prelungire ulterioara. Pretul prelungirii licentei poate fi modificat, in functie de pretul serviciilor terte folosite pentru a asigura infrastructura de functionare a produsului.
 4. La expirarea celor 3 luni de licenta, clientul nu mai beneficiaza de mentenanta softului InsideTradersMT4, pentru reactivarea licentei de 3 luni va trebui sa treaca din nou prin procesul de cumparare.
 5. Ne rezervam dreptul de a adauga, contra cost, module noi pentru produsul InsideTraderMT4 , acestea nefiind parte din mentenanta mentionata la Licenta InsideTraderMT4
 6. Orice update gratuit al produsului va fi disponibil pe www.insidetraders.ro
 7. Ghidul video este structurat in module si lectii video in care sunt explicate pe larg conceptele folosite de produsul InsideTraderMT4, parametri de utilizare si idei prin care acesti parametri pot fi modificati pentru a optimiza performantele produsului InsideTraderMT4
 8. Nici o informatie prezentata in ghidul video, pe site-ul www.insidetrade.ro sau pe orice subdomeniu al acestuia, pe site-ul www.prop-quant.com , pe mediile sociale virtuale sau in e-mailuri, nu reprezinta, sub nici o forma, sfat de tranzactionare. Prop Quant furnizeaza un produs software si nu este reglementat sa ofere sfaturi de tranzactionare.
 9. Ghidul video va fi disponibil pe site-ul www.insidetraders.ro, intr-o sectiune deschisa doar persoanelor care au achizitionat produsul. Accesul se va face pe baza de username si parola furnizate prin intermediul emailului.
 10. Ghidul video de utilizare a produsului va fi disponibil incepand cu data de 23 Ianuarie 2020 pentru toti clientii care au achizitionat produsul, indiferent de data si modalitatea prin care s-a achizitionat produsul.
 11. Suportul tehnic premium se va acorda incepand cu data achizitiei si confirmarea platii si se va incheia in termen de 90 de zile la achizitionarea licentei de 12 luni sau in termen de 30 zile la achizitionarea licentei de 3 luni.
 12. Suportul tehnic premium se va face prin e-mail. Intrebarile clientilor trebuie trimise la adresa ps@prop-quant.com iar raspunsul se va oferi in cel mai scurt termen posibil.
 13. Suportul tehnic premium va fi facilitat de servicii terte de tichete. Prop Quant sau angajatii sai nu pot fi raspunzatori, sub nici o forma, daca suportul tehnic nu va putea fi oferit din cauza tertilor. In astfel de cazuri, Prop Quant va putea recurge la solutii alternative pentru a oferi asistenta clientilor sai.
 14. Dupa cele 1 luna respectiv 3 luni de suport tehnic premium, Prop Quant si angajatii sai vor oferi suport tehnic in limita disponibilitatii.
 15. Mentenanta produsului este gratuita pentru o perioada de 12 luni, incepand cu data achizitiei licentei si include asigurarea infrastructurii de functionare a produsului, repararea, in cel mai scurt timp posibil, a eventualelor erori aparute sau semnalate de catre clienti sau de catre angajatii Prop Quant.
 16. Prin acceptarea acestor termeni si conditii, clientul accepta implicit faptul ca produsul InsideTraderMT4 poate avea erori si ca clientul va folosi produsul si toate informatiile puse la dispozitie de catre Prop Qaunt si angajatii sai, pe proprie raspundere.
 17.  Comunicarea intre companie si client se va face doar prin intermediul emailului. Adresa de email a clientului va fi considerata adresa cu care va achizitiona produsul. Prin acceptarea acestor termene si conditii, clientul accepta implicit ca Prop Quant nu este obligata sa accepte alte forme de comunicare decat cea descrisa mai sus.

 

RASPUNDERE LIMITATA

 1. Prin utilizarea produselor / serviciilor achiziționate de la Prop Quant, clientul este pe deplin responsabil pentru eventualele daune create pentru terțe părți.
 2. Utilizând site-urile si celelalte medii de comunicare on-line gestionate de Prop Quant, sunteți de acord că informațiile, produsele și serviciile incluse în sau disponibile prin intermediul oricarui mediu on-line folosit pot include inexactități sau erori tipografice. Informatiile primite din partea Prop Quant si/sau a oricarui angajat sau colaborator Prop Quant, prin intermediul oricarui mediu de comunicare, nu trebuie sa constituie factor decizional de catre client in luarea unor decizii personale, medicale, juridice sau financiare și ar trebui să consultați un profesionist adecvat pentru sfaturi specifice adaptate situației dumneavoastră.
 3. Prop Quant furnizează servicii și produse sub formă de software sau materiale scrise, audio, video iar dvs. (clientul) recunoașteți că sunteți singurul responsabil de modul în care utilizați respectivul produs / serviciu. Prop Quant nu va fi în niciun caz răspunzătoare pentru niciun fel de daune directe, indirecte, incidentale, speciale sau de natură ulterioară, inclusiv daunele pentru pierderea de utilizare, date sau bani, în afara sau în orice fel legate de utilizarea sau performanța produsului, cu întârzierea sau incapacitatea de a utiliza produsele sau serviciile conexe, furnizarea sau nerealizarea de servicii sau pentru orice informații, software, produse, servicii și conexe grafice obținute prin intermediul site-ului sau care decurg din utilizarea site-ului, indiferent dacă se bazează pe contract, neglijență, răspundere strictă sau altfel, chiar dacă Prop Quant sau oricare dintre furnizorii săi au fost informați cu privire la posibilitatea unor daune.
 4. Produsul InsideTraderMT4 oferit de Prop Quant e un produs software , si nu garanteaza sau promite in niciun fel utilizatorului/clientului ca va face profit prin utilizarea produsului.
 5. Ghidul video atasat produsului are rolul de a explica notiunile folosite de produsul InsideTraderMT4 si nu reprezinta, in nicio forma, sfat de tranzactionare.
 6. Rezultatele prezentate, prin orice mediu de comunicare on-line sau off-line, sunt realizate de utilizatori ai produsului si nu reprezinta nicio garantie ca si alti utilizatori vor realiza astfel de randamente. 
 7. Prop Quant isi rezerva dreptul de a culege anumite informatii sau date de la utilizatorul produsului pentru imbunatatirea produsului. 
 8. Infrastructura de functionare a produsului include alte produse si servicii terte. Prop Quant nu isi asuma raspunderea pentru eventuale erori, pierderi de orice natura, cauzate de aceste servicii sau produse.
 9. Prop Quant si angajatii sai nu isi asuma raspunderea si nu pot fi trasi la raspundere in niciun fel pentru modul in care utilizatorul foloseste produsele si serviciile oferite. Prin acceptarea acestor termene si conditii, clientul accepta ca este singurul raspunzator pentru modul in care utilizeaza produsele si serviciile oferite de Prop Quant si este de acord ca nici o pierdere, de orice natura, derivata din utilizarea produsului, nu poate fi imputata Companiei sau angajatilor sai.
 10.  Prop Quant si angajatii sai nu au nici o legatura cu relatia dintre utilizator si casele de brokeraj (societatile de servicii financiare) cu care utilizatorul va avea conturi de tranzactionare.
 11. In cazul raportarii unei erori, Compania se obliga sa o solutioneze in cel mai scurt timp posibil, iar clientul nu poate pretinde nicio pretentie financiara.
 12. Materialele care apar pe website-urile companiei pot include erori tehnice, tipografice sau fotografice. Compania nu garantează că oricare dintre materialele de pe site-ul său web este corectă, completă sau actuală. Compania poate modifica materialele conținute pe site-ul său web în orice moment fără notificare. Compania nu se angajează însă să actualizeze materialele.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLIENTULUI

 1. Clientul are dreptul sa descarce produsul software de pe un link extern hostat in zona de client de pe website-ul www.insidetraders.ro si sa foloseasca produsul doar in scop personal, necomercial. 
 2. Aceasta este acordarea unei licențe, nu a unui transfer de titlu, iar în baza acestei licențe nu aveti dreptul de a:
  1. modifica sau copia materialele prezentate in ghidul video de utilizare ;
  2. utiliza materialele în orice scop comercial sau pentru orice afișaj public (comercial sau necomercial);
  3. decompila sau de a inversa (reverse engineer) orice software al companiei;
  4. elimina denumiri de drepturi de autor sau de alte denumiri de proprietate din materiale;
  5. transfera materialele sau produsele către o altă persoană sau companie sau de a oglindi materialele de pe orice alt server.
 3. Această licență se va încheia automat dacă încalcă oricare dintre aceste restricții și poate fi denunțată de către Companie în orice moment. 

 

PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

 1. Prin comunicarea datelor personale catre Companie, prin oricare din metodele afisate pe website-uri sau pe alte medii de comunicare, clientii isi exprima acordul expres si neechivoc, ca datele lor personale sa intre in baza de date a Prop Quant, o societate cu răspundere limitată, constituită și funcționând în conformitate cu legile din România, având sediul social în Corunca 413D , jud Mures, număr de înregistrare în Registrul Comerțului J 26/1225/27.06.2017, cod unic de înregistrare 37847064
 2. Datele cu caracter personal vor fi stocate pentru o perioada nedeterminata de timp sau pana cand clientul isi va manifesta intentia de a nu mai face parte din baza noastra de date (prin metoda de unsubscribe)
 3. Prin acceptul acestor termene si conditii, va exprimati implicit acordul de a primi si alte oferte sau materiale promotionale din partea Prop Quant si a site-urilor operate de aceasta.
 4. Datele cu caracter personal nu vor fi vandute unor alte companii
 5. În general, colectăm urmatoarele categorii de date cu caracter personal:
  1. date colectate prin intermediul formularelor de contact: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa IP (pentru evitarea inregistrarilor multiple).
  2. date colectate prin intermediul formularelor de plasare comenzi pentru achizitionarea de produse: nume, prenume, numar, telefon, email, adresa.
  3. date colectate cand ne contactați pentru ajutor;
  4. date colectate cand plătiti pentru un produs;
  5. date colectate cand produsul ne trimite rapoarte de eroare sau date de analiza a produsului.

 

 1. Este posibil să folosim informațiile pe care le colectăm despre dumneavoastră:
 1.  sa livram produsele și serviciile pe care le-ati solicitat;
 2. sa gestionam relația cu clientul si sa oferim asistenta necesara;
 3. sa efectuam cercetari si analize despre utilizarea, sau interesul dvs. pentru produsele, serviciile sau continutul nostru, sau produsele, serviciile sau continutul oferit de altii
 4. sa comunicam cu dvs. prin e-mail, servicii postale, telefon sau dispozitive mobile despre produse sau servicii care va pot interesa fie de la noi, fie de la alte terte parti;
 5. sa dezvoltam si afisam continut și publicitate adaptata intereselor dvs. pe site-ul nostru si pe alte site-uri de internet;
 6. pentru a ne impune termenii si conditiile;
 7. pentru a ne gestiona afacerea

 

 1. Prop Quant prelucrează datele cu caracter personal în baza şi în conformitate cu consimțămantul clientilor/utilizatorilor sau în baza unui interes legitim al acestuia.
 2. Prop Quant se obligă să asigure măsuri de protecţie efective pentru securizarea datelor cu caracter personal, precum şi mijloace de recuperare a datelor în caz de pierdere ori distrugere accidentală sau intenţionată.
 3. Prestatori terți: De asemenea, este posibil să apelăm la servicii furnizate de terți pentru a ne sprijini în dezvoltarea și executarea produselor/serviciilor. În acest context, este posibil să transmitem Datele dvs. cu caracter personal prestatorilor noștri de servicii. Prestatorii noștri de servicii acționează în calitatea lor de persoane împuternicite și în numele nostru, având obligația contractuală de a nu colecta, utiliza sau dezvălui Datele dvs. cu caracter personal în niciun alt scop și cu respectarea strictă a intervalelor necesare pentru efectuarea serviciilor lor sau pentru îndeplinirea obligațiilor care le revin conform legii.
 4. În loc să distrugem sau să ștergem Datele dvs. personale este posibil să le anonimizăm astfel încât acestea să nu poată fi asociate cu dvs. și să nu permită identificarea dvs. În anumite situații, este posibil să fim supuși unor obligații legale care ne impun să păstrăm anumite evidențe pentru o perioadă de timp prestabilită.
 5. Drepturile persoanelor vizate: Tuturor utilizatorilor le sunt garantate drepturile în conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor (General Data Protection Regulation - GDPR) - (Regulamentul (UE) 2016/679): dreptul la informare, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”), dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul de a se opune prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a depune plangere in fata unei autoritati de supraveghere. 
 6. Compania va asigura acestora dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor si dreptul de opozitie. Pentru exercitarea acestor drepturi, clientii vor trimite pe adresa de e-mail suport@insidetraders.ro o cerere în acest sens.

 LITIGII

Eventualele litigii aparute intre Companie si utilizator cu privire la orice aspect legat de produsele si/sau serviciile oferite se vor soluţiona pe cale amiabila, iar in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluţionate in instanţele judecătoreşti romane competente din municipiul Targu-Mures.

NOTIFICARE DE RISC

Prop Quant comercializeaza produse software cu ajutorul carora utilizatorul poate tranzactiona pe pietele de capital si pietele financiare din intreaga lume. Tranzactionarea si Tranzacționarea în marjă implică un nivel ridicat de risc care poate să nu fie adecvat pentru toți investitorii. Efectul de levier, specific tranzacționării în marjă creează riscuri suplimentare și expunere la pierderi.  Înainte de a vă decide să tranzacționați, luați în considerare cu atenție obiectivele dvs. de investiții, nivelul de experiență și toleranță la risc. Ați putea să vă pierdeți o parte din investiția inițială; nu investiți bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți. Documentați-vă cu privire la riscurile asociate tranzacțiionării în marjă și solicitați sfaturi de la un consultant financiar sau fiscal dacă aveți intrebări. SC Prop Quant SRL este furnizor de produse tehnologice și nu este asociat sau afiliat în niciun fel cu intermediarii de servicii de investiții financiare (ex. case de brokeraj etc).

FORTA MAJORA

Utilizând site-urile web din proprietatea Prop Quant, sunteți de acord că Prop Quant nu va fi răspunzătoare în niciun fel pentru dvs. sau pentru orice altă persoană în caz de forță majoră sau pentru orice act guvernamental sau legal sau pentru neîndeplinirea sau deteriorarea sau distrugerea sistemelor informatice, a datelor sau a înregistrărilor sale sau a oricărei părți a acestora sau a întârzierilor, pierderilor, erorilor sau omisiunilor rezultate din neîndeplinirea sau gestionarea defectuoasă a oricărui echipament de telecomunicații sau de computere sau a unui software sau pentru orice alte evenimente care nu pot fi prevenite (calamități naturale , războaie, conflicte armate etc.).